دستچینی از خلاصه بهترین و موثق ترین مقالات آنلاین در دستیار من

در این دوره جدید بهترین مقالات کاربردی درباره مدیریت زمان، ارتباطات، حل مسائل، کار تیمی، سلامتی، پول، سرمایه گذاری و رشد شخصی انتخاب و بصورت بخش های کوتاه خلاصه شده ارایه خواهند شد.

خلاصه مقاله: اشتباهات رایج مالی که باید از آنها دوری کنید

  1. عدم پیگیری و حساب کتاب هزینه ها: اگر ندانید پول تان را چه میزان و کجا خرج میکنید هرگز قادر به اداره ی مخارج زندگی تان  نخواهید شد.
  2. خرید از روی احساس و هوس: خرید های احساسی و غیر ضروری روی دوش شما هزینه های سنگینی می گذارند.
  3. شکار شدن توسط تبلیغاتی که درآمد تان را نابود میکنند : مانند حراج یک روزه و بازی هایی که به آنها نیاز ندارید.
  4. صرفه جویی افراطی: آنقدر به خودتان سختی میدهید و در خرج کردن قناعت میکنید که  سرانجام مانند فردی بسیار تشنه  تمام زحمات خود را با یک خرید بسیار گران به باد می دهید.
  5. تلاش میکنید تا حد ممکن هزینه ای نکنید و یا خریدهایتان بسیار ارزان تر برای تان تمام شود.
  6. عدم درخواست کمک مالی از دیگران.

پیگیری دخل و خرج  مالی

حقیقت تلخی که هنگام پیگیری هزینه هایتان متوجه میشوید این است که کجاها بیش از توان مالی و بودجه ی خود هزینه کرده اید. البته این روشن شدن دردناک به نفع تان می باشد.

مواقعی که بیش ازبودجه ی خود خرج کرده اید یادداشت کنید. حس منفی حاصل از این حقیقت در وجود شما مانع میشود که دوباره بیش ازتوان خود خرج کنید. به این کار به عنوان”  کنترل خسارت مالی” نگاه کنید.

صرفه جویی افراطی  و رنج آور

اگر شما در کنترل هزینه ها افراط کرده و بیش از اندازه به خودتان سختی و محرومیت دهید، بعدها  برای جبران این حس کمبود زیاده روی کرده و خرید های گزافی می کنید و تمام زحماتی که کشیدید به باد می دهید.

به لحاظ مالی این خرید افراطی که از روی عقده و حس محرومیت شکل میگیرد بسیار بیشتر از خرید هایی که برای پاداش دادن به خودتان یا  گرفتن حس خوب انجام می دهید شما را به عقب می راند . پس هر از چند گاهی به خودتان اجازه ولخرجی های کوچک بدهید.

فقط یادتان باشد این ولخرجی های کوچک را در محدوده ی بودجه ی خود نگه دارید تا برایتان مشکلی پیش نیاید.


منبع: investopedia.com

خلاصه مقاله: ۴ عادتی که بهره وری شما را به طور چشم گیری بهبود می بخشند

اگر به طور جدی تصمیم به بالا بردن بهره وری خود دارید، اصول راهبردی شما بایستی “کمتر اما بهتر”باشد. اغلب افرادی که می خواهند بهره وری بهتری داشته باشند، وقت و انرژی خود را برای مسایل جزیی و پیش پا افتاده هدر می دهند.

یاد بگیرید از اهمال کاری به نفع خود استفاده کنید

علاقه به پشت گوش انداختن کارها یکی از نیازهای مغز می باشد، نیازی طبیعی برای چیزهای جدید و کنجکاوی. ما باید از قضاوت منفی خودمان (چون نمی خواهیم همیشه مثل یک ماشین کار کنیم) دست برداریم. تفریح ” هیچ کاری نکردن” برای داشتن مغزی خلاق بسیار مهم می باشد. احساس گناه و شرم تنها مانع پیشرفت مان می شود.

نیاز خود به اهمال کاری را دقیق بررسی کنید

  1. حس نیاز به تأخیر انداختن کارتان را در خود بررسی کنید، آن را بشناسید و از این نیاز خود آگاه باشید. این کار ” فرا شناختن خود” نامیده می شود و همان چیزی است که اساتید مدیتیشن و گورو ها در آموزه های خود از آن به عنوان ” خود آگاهی ” صحبت میکنند.
  2. نیاز خود به وقت کشی را شناسایی و بپذیرید، بدون اینکه هیچگونه قضاوت منفی راجع به خودتان کنید.
  3. بدانید تأیید و پذیرش نیاز خود به اهمال کاری، باعث افزایش عزت نفستان می شود.
  4. به عنوان یک دوست به اهمال کاری نگاه کنید نه یک تهدید.

برنامه ریزی را با زمان بندی مشخص انجام دهید

برای حذف هرگونه حواس پرتی در کارهای روزانه، بایستی بدانیم که از کجا باید کارمان را شروع کنیم. اغلب با برنامه ریزی و انجام مقدمات کار می توانیم برای شروع کارمان آماده شویم. یک مقدمه سازی و برنامه ریزی پنج دقیقه ای به ما کمک می کند تا جلوی هرگونه حواس پرتی را بگیریم.

مانع حقیقی برای کار عمیق

بزرگترین مانع و تهدید بهره وری ما همواره در دستان ماست، گوشی موبایل تان! شما باید در زمان کاری، گوشی موبایلتان را خاموش کنید. لپ تاپی هم که مدام با پیام ها و مسج ها تمام توجه شما را به خودش جلب میکند هم کمکی به شما نمی کند. تمام منابع حواس پرتی و اطلاع رسانی را کنار بگذارید تا وارد حالت کار عمیق شوید. ایجاد فاصله ای بزرگ بین خودتان و سرگرمی های آنلاین که دائم حواس را پرت می کنند باعث می شود روی کارتان متمرکز شوید.

تمرکز کامل کاری و بدون حواس پرتی

هدف نهایی بهره وری این است که فکر شما هنگام انجام یک کار با سرعت و دقت بالایی عمل کند. از آنجایی که متمرکز بودن در هر لحظه بسیار مشکل است، ما به برنامه و روشی نیاز داریم که کمک کند تا پیوسته روی کارمان متمرکز باشیم. برای شروع می توانید این اقدامات را انجام دهید:

  1. بازه زمانی مشخص و پیوسته ای را برای تمرکز روز کارتان اختصاص دهید.
  2. از کارهای کوچک شروع کنید و رفته رفته میزان آن را افزایش دهید.
  3. عواملی که در حین کار ممکن است حواس شما را پرت کنند حذف کنید.
  4. روند پیشرفت خود را ثبت کرده و برای موفقیت در اتمام برنامه روزانه به خودتان جایزه دهید.

نکاتی در رابطه با بهره وری از زبان متخصصان

  1. با یکی از دوستان خود شرط ببندید که کارتان را به موقع تمام می کنید و برایش موعدی تعیین کنید و در صورت عدم انجام به موقع کار، از جیب خود پولی به او پرداخت می کنید.
  2. لپ تاپ خود را بدون شارژر به کافی شاپ ببرید و ببینید چطور به طور اتوماتیک روی کارتان متمرکز می شوید!
  3. اگر در خانه کار می کنید، تلویزیون را از اتاقی که در آن کار می کنید خارج کنید.
  4. از یک عضو قابل اعتماد خانواده بخواهید تا رمز عبور شبکه های اجتماعی شما راتغییر دهد و تنها زمانی رمز را به شما بگوید که کارتان را تمام کرده باشید.

منبع: medium.com

خلاصه مقاله: افراد باهوش چگونه کارهایشان را به تعویق می اندازند؟

در رابطه با به تعویق هوشمندانه کارها

همه ی افراد  زمان هایی در کارهایشان تعلل میکنند. با توجه به اینکه به چه علتی تعلل میکنیم این کار میتواند به سود یا به ضرر ما تمام شود.

اگر تعلل ما برای انجام  یک کار مفید و آموزنده باشد که  روح ما را پراز نشاط میکند و یا مثلا برای بازیابی نیروی درون در طبیعت قدم بزنیم این دیگر یک تعلل زیان بار نیست.

تصمیم گیری ها

وقتی فردی از کارش فاصله میگیرد یا آن را به تاخیر می اندازد، اغلب به دلیل این است که می خواهد استراحت کند و دیگرنمی خواهد در رابطه با کار فکر کند و تصمیمی  بگیرد. پس فکرش  را از انجام کار دور میکند تا هرجایی که راحت  آسان و لذت بخش است  برود و به تفریح بپردازد.

فردی که احساس خستگی میکند معمولا فکرش از هر چیزی که به معنای کار باشد فاصله می گیرد.

مدل ساده” آموزش معکوس سازی عادت “

این روش راهی برای آگاه شدن از تمام عاداتی است که به سود شما نمیباشند.

برای مثال فیسبوک طوری طراحی شده که چک کردن آن بسیار آسان است ومی توان خیلی سریع  چیزهای جالبی در آن پیدا کرد و این خصوصیات راحت بودن و سرعت باعث میشود تا کسی که آگاه به عادات خودش نیست وقتش را هدر دهد و کارهایش را به تاخیر بیندازد.

مشوق خودتان باشید

برای از بین بردن تعلل در کارها، ما بایستی به خودمان این انگیزه را بدهیم که انجام دادن و اتمام کارهایمان  تاثیربسیار مثبتی روی  کیفیت زندگیمان  دارد.

همچنین تشویق کردن خودمان  به ما کمک میکند که نسبت به رفتارهایمان خود آگاهی داشته و بتوانیم به درستی  زمان  خود را مدیریت کنیم ومتوجه شویم که آیا داریم  با استراحت طولانی اتلاف وقت می کنیم یا تنها استراحت کرده و در واقع  فرد وقت شناسی هستیم.

 

منبع: theatlantic.com

خلاصه مقاله: چطور اهداف شخصی بهتری تعیین کنیم تا زندگی با ارزشی خلق کنیم؟

چطور اهداف شخصی را در جهت رسیدن به رضایتمندی در زندگی تعیین کنیم؟

چرا باید اهداف شخصی داشته باشیم؟

  • شما مسئول هستید. اهداف شخصی شما را وادار می­کنند مسئولیت تلاش و پیشرفت برنامه­های زندگی­تان را برعهده بگیرید.
  • قدم­های کوچک شما را به سوی اهداف بزرگ رهنمون می­شوند. خواسته­های بزرگ شاید ترسناک به­نظر برسند. برای همین باید آنها را به گام­های کوچک شفاف و قابل مدیریت تبدیل کنید.
  • این کار موجب می­شود بتوانید پیروزی­های کوچک خود را جشن بگیرید. تعیین کردن یک هدف کوچک و دستیابی به آن خودش می­تواند یک دستاورد خوب باشد.

تکنیک «کدام؟ چرا؟ چه چیزی؟ چگونه؟»

برای رسیدن به اهداف شخصی از خودتان این پرسش­ها را بپرسید:

  • از خودتان بپرسید کدام جنبه از زندگی­تان نیازمند بیشترین تغییر است؟
  • بیندیشید که چرا می­خواهید این بخش از زندگی­تان را تغییر دهید؟
  • این تغییر باعث می­شود چه احساسی داشته باشید؟ مشخص کنید دقیقاً چه چیزی باعث می­شود شما چنین احساسی داشته باشید.
  • از خودتان بپرسید چگونه می­توانید این تغییر را عملی کنید؛ سپس آن را به­عنوان هدف شخصی خود درنظر بگیرید.

تکنیک جدول توازن زندگی

  • یک جدول بکشید. برای هر یک از جنبه­های مختلف زندگی­تان (خانواده، تندرستی، توسعۀ فردی، شغل، روابط) یک ستون مشخص کنید.
  • در هر یک از این دسته­ بندی­ها سطح رضایتمندی فعلی­تان را با تخصیص امتیاز از ۱ تا ۱۰ مشخص کنید.
  • مشخص کنید در هر بخش چه چیزی موجب رضایتمندی کامل شما می­شود. ایده ­هایتان را بنویسید تا بتوانید آنها را درجهت ایجاد تغییر به­کار ببرید.

تکنیک «تمرین تصویرسازی»

مثلاً از «سناریو ازدست دادن حافظه» استفاده کنید: فرض کنید دلیل تصمیماتی که در گذشته گرفتید را نمی­دانید و مجبور هم نیستید هیچ یک از برنامه­های قبلی­تان را ادامه بدهید. با خود فکر کنید اکنون چه کاری می­خواهید انجام بدهید. پس از این چگونه می­خواهید زندگی کنید.

اهداف شخصی خود را بنویسید.

از معیار SMART استفاده کنید:

مشخص بودن (specific): اهداف خود را واضح و کاملاً تعریف­شده بنویسید.

قابل سنجش (measurable): از مفاهیم مبهم دوری کنید. باید بتوانید هر کاری که انجام می­دهید و هر هدفی که به آن دست می­یابید را علامت بزنید.

دست­یافتنی (achievable): اطمینان داشته باشید که زمان و منابع کافی (پول، زمان، انرژی) برای رسیدن به هدف تعیین­شده دارید.

مرتبط بودن (relevant): اطمینان داشته باشید اهداف شخصی­تان در راستای اهداف زندگی و حس رضایتمندی درونی­تان هستند.

زمانبندی (timed): برای هر یک از اهداف و زیرمجموعه­های آنها زمان تعیین کنید.

فرایند دستیابی به اهداف خود را اولویت­بندی کنید

  • برای اینکه بتوانید تصمیم بگیرید ابتدا روی کدام هدف می­خواهید کار کنید، آنها را باتوجه به اینکه چقدر برایتان اهمیت دارند از ۱ تا ۱۰ امتیازبندی کنید. اهدافی که بالاترین امتیاز را کسب می­کنند باید در فهرست اولویت­های مهم قرار بگیرند.
  • راه دیگر برای اولویت­بندی کردن اهدافتان این است که نتایج مطلوب را به­ عنوان علت و معلول درنظر بگیرید. خواهید دید که برخی اهداف باعث آسان شدن دستیابی به اهداف دیگر می­شوند.

پیروزی­های خود را بازتاب بدهید و جشن بگیرید

در پایان هر روز یا هر هفته عملکرد خود را بسنجید. از خودتان بپرسید: «چرا کاری را که قرار بود تا پایان امروز کامل کنم انجام ندادم؟» و سپس برنامه­ریزی خود برای روز بعدی را درجهت انجام آن کار اصلاح کنید.

برای اینکه بتوانید پیروزی­های خود را جشن بگیرید یک جایزه برای خودتان تعیین کنید.

منبع: https://dansilvestre.com/

خلاصه مقاله: ۱۰ نقل قول الهام بخش که در هر چالشی به شما کمک می کند

وقتی اوقات سختی فرا می رسد، این انگیزه و پشتکار شماست که شما را برای سپری کردن آن شرایط همراهی می کند. دراین پست به افکاری قدرتمند که شما را برای گذار از این شرایط سخت یاری می کنند می پردازیم.

شکست فقط یک موقعیت زودگذر است. تسلیم شدن است که آن را همیشگی می­کند.
~ مریلین ساوان

سنگینی بار نیست که شما را به زمین می‌زند، روشی است که آن را می‌پیمایید.
~ لو هولتز

وقتی دیگر قادر نیستیم شرایط را تغییر بدهیم، باید دست‌به­کار تغییر دادن خودمان بشویم.

~ ویکتور فرانکل

هرگاه تصمیم گرفتید چیزی را به­دست بیاورید، چشم­هایتان را باز نگه دارید، متمرکز شوید، و اطمینان بیابید دقیقاً چه چیزی می­خواهید. هیچ کس با چشم بسته به هدف نمی­زند.

~  پائولو کوئلو

تفاوت بین موانع و فرصت­ها چیست؟ نگرش ما به آنها. هر فرصتی سختی­های خودش را دارد، و هر سختی­ای یک فرصت است.
~  جِی. سیدلو باکستر

کسی که معتقد است کاری غیرممکن است باید از سر راه کسانی که درحال انجام آن کار هستند کنار برود.

~  تریسیا کانینگهام

فرصت­ها اغلب در جامۀ مبدل بدشانسی­ها یا شکست­های زودگذر ظاهر می شوند.

~  ناپلئون هیل

استعداد نعمتی شگفت­انگیز است، اما نه برای یک آدم بزدل.

~  استفان کینگ

بزرگ­ترین کشف نسل من این است که انسان می­تواند با تغییر نگرش­هایش زندگی خود را تغییر دهد.

~  ویلیام جیمز

ترجیح می­دهم در کاری که به آن عشق می­ورزم شکست بخورم تا اینکه در چیزی که از آن بیزارم پیروز شوم.

~  جورج برنز

منبع: inc.com

 

❓ شما در شرایط سختی از چه روشی برای انگیزه دادن و حمایت از خود برای ادامه مسیر استفاده می کنید؟

خلاصه مقاله: چگونه خودارزیابی زندگی شادتر و پیروزمندانه‌تری برای شما به ارمغان می‌آورد؟

خودارزیابی چیست؟

خودارزیابی فرایند اندیشیدن به رخدادهای پیشین و تفسیر آنها از منظر تجربه است. خودارزیابی گامی به عقب برداشتن و نگریستن به زندگی، رفتار و باورهایمان است.

اهمیت خودارزیابی

  • خودآگاهی را افزایش می‌دهد.
  • به ما اجازه می‌دهد چیزها را از چشم‎‌اندازی متفاوت درک کنیم و بنگریم.
  • به شما اجازه می‌دهد پاسخ دهید، نه اینکه واکنش نشان دهید.
  • سطح عمیق‌تری از یادگیری را فراهم می‌آورد.
  • اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد.
  • به شما اجازه می‌دهد فرضیه‌های خود را به چالش بکشید.

فرایند خودارزیابی

  • درنگ: در زندگی و یا موقعیتی خاص قدمی به عقب بردارید و درنگ کنید.
  • مشاهده: نسبت به آنچه توجه می‌کنید و می‌بینید شناخت و نگرش پیدا کنید.
  • گوش دادن: به راهنمای درونی خود گوش دهید، همان خرد درونی که اگر به آن مجال و امکان بروز بدهید به کمکتان می‌آید.
  • اقدام: گام‌هایی که باید بردارید را شناسایی کنید و پیش بروید، تغییر کنید و یا شیوۀ خود را بهبود بخشید.

چه چیزی را ارزیابی کنید؟

  • خودتان را ارزیابی کنید. این کار به شما نشان می‌دهد که هستید و در زندگی چه می‌خواهید.
  • چیزهایی که در زندگی برایتان مهم است را ارزیابی کنید. این چیزها ممکن است روابط، خانه و خانواده، شغل، تندرستی و رفاه، امور مالی، اهداف، معنویت و رشد شخصی، تفریح و سرگرمی باشد.

برای خودارزیابی چه چیزهایی از خود بپرسیم؟

  • احساس کلی من دربارۀ این بخش از زندگی‌ام چیست؟
  • چه چیزی در این بخش مفید است؟ چه چیزی مفید نیست؟
  • چه چیزی را بیشتر-یا کمتر- می‌خواهم؟
  • دستاوردهای من چیست؟
  • چه چیزی می‌خواهم؟ امیدها و اهداف من چیستند؟
  • بابت چه چیزهایی سپاسگزار هستم؟
  • چگونه می‌توانم این بخش از زندگی‌ام را بهبود بخشم؟ چه اقداماتی باید انجام بدهم؟

چه زمانی برای خودارزیابی خوب است؟

  • شروع سال جدید: به سالی که گذشت بیندیشید و ببینید در سال جدید چه چیزهایی (اهداف، خواسته‌ها، تمایلات) دارید.
  • مراحل مهم زندگی: زادروزها، سالگردها، بهار، تعطیلات مذهبی و یا هر تاریخ دیگری که برایتان مهم است.
  • هفتگی یا ماهانه: مثلاً هر جمعه به رویدادهای هفتۀ گذشته بیندیشید.
  • تمرین روزانه: خودارزیابی روزانه شاید یکی از بهترین راه‌های ایجاد عادت‌های جدید باشد.
  • پس از یک رویداد: یک جلسۀ کاری بد یا مشاجره‌ با کسی.
  • هر زمان که حس می‌کنید رشتۀ کار از دستتان خارج شده است، غمگین شده‌اید، استرس دارید و یا انگیزۀ خود را ازدست داده‌اید، وقتش است که گامی به عقب بردارید، خودتان را ارزیابی کنید و دوباره جمع‌بندی کنید.

نکات مهم برای خودارزیابی

  • یک دفتر یادداشت داشته باشید: هر زمان چیزی توجهتان را جلب می‌کند، می‌توانید آن را از منظری متفاوت ببینید.
  • زمان‌هایی بدون وقفه به خودتان اختصاص دهید: جایی که فضای کافی داشته باشید، آرام باشد و بتوانید تمرکز کنید.
  • به یک گروه بپیوندید یا کسی را بیابید که همراهی‌تان کند.
  • موضع یک مشاهده‌گر بی‌طرف را برای خودتان اتخاذ کنید: وقتی گامی به عقب برمی‌دارید و موقعیتی را ارزیابی می‌کنید، چیزها را از منظری متفاوت می‌‌بینید. مثل یک دوربین مخفی عمل کنید، این کار گاهی واقعاً خردمندانه است.
  • مدیتیشن کنید: وقتی به هیچ چیز فکر نمی‌کنید، چیزی به‌واقع قدرتمند درون شما اتفاق می‌افتد و ایده‌های نو سر برمی‌آورند.

منبع: www.lifehack.org

خلاصه مقاله: ۳ قانون نیوتون برای انجام کارها با بهره وری

ویژگی‌های فیزیکی بهره‌وری: ارتباط قوانین نیوتن با انجام دادن کارها

سه قانون حرکت نیوتن

اجسام در حرکت تمایل دارند در حرکت بمانند. راهی پیدا کنید که کارهایتان را در کمتر از دو دقیقه شروع کنید.

سخت کار کنید، اما روی چیزهای درست کار کنید. شما مقدار محدودی نیرو دارید و مهم است که آن را کجا به‌کار ببرید.

بهره‌وری شما حاصل موازنۀ میان نیروهای مخالف است. اگر می‌خواهید بهره‌وری بیشتری داشته باشید، یا باید به صرف نیرو درمقابل موانع ادامه دهید یا نیروهای مخالف را حذف کنید.

منبع: jamesclear.com

خلاصه مقاله: روی نقاط قوت خود کار کنید نه نقاط ضعف!

تقویت نقاط قوت

اگرچه ما معمولاً گمان می‌کنیم نقاط ضعفمان بیشتر از نقاط قوتمان قابل تغییر هستند، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که نباید روی بهبود نقاط ضعفمان تمرکز کنیم، بلکه باید نقاط قوت خود را تقویت کنیم.

شناسایی نقاط قوت

نقاط قوت خود را در راستای کارهایی که به شما انرژی می‌دهند بررسی کنید. نقطۀ قوت چیزی است که:

  • به شما احساس پیروزی می‌دهد
  • چیزی که برای شما گیرایی داشته باشد
  • چیزی که شما را کاملاً درگیر کند
  • پس از انجام آن، احساس شادابی و رضایت کنید

از اطرافیانتان کمک بگیرید

شاید برای خودمان دیدن نقاط قوتمان آسان نباشد، اما اطرافیان ما (دوستان، همکاران، افراد خانواده، و حتی مربیان ما) به‌راحتی می‌توانند نقاط قوت ما را بشناسند.

هدف این است آنچه خودتان به آن توجه ندارید را شناسایی کنید، یا الگویی از رفتارها و نقاط قوت خود بیابید.

فهرستی از پیروزی‌های خود تهیه کنید

فهرستی از دستاوردهایی که بیش از هر چیز به آنها می‌بالید را یادداشت کنید.

به فهرست خود نگاه کنید و ببینید هر یک از آن دستاوردها چه چیزی دربارۀ شما می‌گوید. برداشتی که از هر کدام دارید می‌تواند یکی از نقاط قوت شما باشد، به‌ویژه اگر با چیزهایی که دیگران دربارۀ شما گفته‌اند هم هم‌خوانی داشته باشد.

چگونه نقاط قوت خود را تقویت کنیم

  • با یک دورۀ آموزشی یا مطالعۀ مطالب آنلاین شروع کنید.
  • به انتقادهای سازنده‌ای که به شما وارد شده خوب فکر کنید.
  • مهارت‌های مرتبط با آن را تقویت کنید. چیزهایی را یاد بگیرید که به بهتر شدن شما در آن مهارت کمک می‌کند، به برنامه‌های درازمدت خود اهمیت بدهید.
  • از نقاط قوت خود استفاده کنید. هر چقدر بیشتر نقاط قوت خود را به کار ببرید، افراد بیشتری شما را با آن مهارت‌ها می‌شناسند.
  • به دیگران آموزش بدهید. وقتی چیزی را به دیگران آموزش می‌دهید خودتان هم آن را بهتر فرا می‌گیرید.

منبع: zapier.com

خلاصه مقاله: ۸ روش آسان برای ثبت روزانه پیشرفت شخصی (و اینکه چرا این کار مهم است)

۱. لذت تیک زدن!

اینجا همان جایی است که مغز شما با خط زدن کارهای کوچک و نادیده گرفتن کار روی موضوعات طولانی‌تر و پیچیده‌تر، دنبال جذب دوپامین می‌رود.

۲. پیروزی‌ها و انگیزه‌های کوچک

در میان تمام چیزهایی که می‌تواند روحیه و انگیزۀ ما را تقویت کند، مهم‌ترین چیز پیشرفت در کار معنادار است.

همان‌طور که دوست داریم کارهای کوچک در فهرست کارهای انجام‌دادنی خود را خط بزنیم، اینکه ببینیم یک قدم به هدف خود نزدیک‌تر شده‌ایم یک انگیزۀ بزرگ است.مشکل اینجاست که این «پیروزی‌های کوچک» معمولاً به چشم نمی‌آیند.

بسیاری از ما هر روز پیشرفت‌های کوچک و بزرگی کسب می‌کنیم، اما به آنها توجه نمی‌کنیم زیرا روشی برای سپاسگزاری بابت پیشرفت‌های خود نداریم. این یک ضرر بزرگ است.

~جوسلین کی. جلی

۳. چرا بیش از همیشه احساس پرمشغله بودن داریم؟

…اما گویی هیچ کاری از پیش نبرده‌ایم:

  • روزهای ما پر از کارهای بی‌معنا، و گرفتاری‌های کاری (مانند چک کردن ایمیل‌ها) است.
  • ما توانایی خود برای تعیین اهداف معنادار و مؤثر را ازدست داده‌ایم.
  • روشی برای دنبال کردن پیشرفت خود نداریم.
  • توانایی کنترل تردیدهای خود را نداریم.

۴. ثبت کردن پیشرفت‌هایمان ابزاری قدرتمند است

این کار شما را باانگیزه و پربازده نگه می‌دارد.

در کاری که انجام می‌دهید احساس هدفمندی بیشتری می‌کنید. و می‌توانید همان معنایی را برای کارتان خلق کنید که بسیاری از ما همیشه برای کارهای روزانۀ خود در جستجویش بوده‌ایم. همچنین می‌توانید بینش بیشتری به ارزشی که برای کارتان ترسیم کرده‌اید به‌دست بیاورید.

۵. خُرد کردن وظایف بزرگ

… به گام‌های کوچک‌تر و تجسم کردن آنها.

وقتی با پروژۀ بزرگی مواجه می‌شوید، نخستین گام شما باید تقسیم آن به اهداف کوچک‌تر باشد. سپس، آن اهداف را نیز به گام‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. هر چقدر به خودتان شانس بیشتری بدهید که حس کنید کاری را به انجام رسانده‌اید، انگیزۀ شما برای ادامه و پیشرفت در کار بیشتر می‌شود.

۶. قسمت‌های روزانه برای خود تعیین کنید

… و هر روز را از صفر شروع کنید.

به‌جای اینکه نگاهی کلی به پروژۀ پیش‌روی خود بیندازید، برایش قسمت‌های کوچک تعیین کنید. به‌ویژه اگر هدفتان پیچیده باشد، انجام یک بخش کوچک‌تر راحت‌تر از یک هدف بزرگ است.

۷. پیشرفت خود را روی دفتر برنامه ریزی ثبت کنید

یک یا دو گام اصلی را مشخص کنید و سپس در دفتر برنامه ریزی خود مشخص کنید چه زمانی می‌خواهید به آن دست یابید.

دفتر برنامه ریزی شما یادآوری‌کننده‌ای مهم و کاربردی و بصری برای پیشرفت شماست (همچنین باعث بهره مند شدن از قدرت توالی انجام کارها می شود).

۸. یادداشت‌های روزانه داشته باشید

…برای ۵ دقیقه در روز.

در پایان هر روز، چند دقیقه وقت بگذارید تا دربارۀ آنچه در طول روز انجام داده‌اید یادداشتی بنویسید. حتماً دربارۀ پیشرفت‌های کوچک خود و یا شکست هاتان در آن بنویسید. در پایان ماه، نگاهی به یادداشت‌های خود بیندازید و ببینید چقدر پیشرفت داشته‌اید. دیدن روند پیشرفت کارمان در طول ماه بسیار شگفت‌انگیز است.

هرچقدر بیشتر حس پیشرفت را تجربه کنیم، بیشتر تمایل پیدا می‌کنیم که در بلندمدت خلاقانه بهره ورتر شویم. حال چه پیدا کردن راه‌حل یک مسئلۀ علمی باشد یا تولید یک محصول یا ارائۀ خدمات باکیفیت.

~ ترزا آمابیله

اگر می‌خواهید عادت‌های افراد موفق را در یک جمله خلاصه کنید، آن جمله این است: افرد موفق پیش از آنکه فکر کنند آماده هستند شروع می‌کنند.

~ جیمز کلیر

منبع: rescuetime.com

خلاصه مقاله: راهنمای نهایی ردیاب عادت‌ها (هبیت ترکر)

اگر قصد دارید عادتی خوب را در خود تقویت کنید یا عادتی بد را ترک کنید، پیگیری عادت‌ها روشی ساده و اثرگذار برای رسیدن به این هدف است. شکل آن هم مهم نیست (پلنر، یادداشت برداری، اپلیکیشن)، مهم این است که درحکم مدرکی فوری روند پیشرفت شما یا نیاز به تغییر را به شما نشان می‌دهد.

قدرت پیگیری و ثبت عادت‌ها:

  1. این کار نشانه‌ای بصری که به شما یادآوری می‌کند باید دست به کار شوید ایجاد می کند.
  2. دیدن روند پیشرفت به شما انگیزه می‌دهد. در نتیجه دیگر دوست ندارید جریان پیشرفت خود را متوقف کنید.
  3. ثبت موفقیت‌ها در لحظه احساسی از رضایت‌بخشی به همراه دارد.

چگونه ردیاب عادت‌ها را ساده‌تر کنیم؟

  1. ردیاب عادت‌های شما باید محدود به مهم‌ترین عادت‌های شما باشد.
  2. به محض انجام یک عادت طبق برنامه آن را در هبیت ترکر ثبت کنید.

وقتی از انجام عادتی باز می‌مانید:

اولین اشتباه هرگز اشتباهی نیست که شما را به نابودی بکشد. تکرار اشتباهاتی که در پی می‌آیند دردسرساز است. اینکه یک روز از انجام دادن عادتی را ازدست بدهید، یک اتفاق است. اما ازدست دادن دو روز، شروع یک عادت جدید است!

 

منبع: jamesclear.com/habit-tracker